Remasters/reissues 2017

Opvallend weinig remasters of reissues gekocht dit jaar (althans op pop/rock-gebied). Nog aan te schaffen zijn de CD remasters van A Certain Ratio’s übergeniale To Each (die ik altijd alleen op oorspronkelijk nog altijd fantastisch klinkend Engels vinyl heb gehad, alsook een exemplaar van de veel slechter klinkende vinyl remaster van het Soul Jazz Record uit begin jaren nul) en Graveyard/The Ballroom, het debuut dat alleen op cassette uitkwam (niet in bezit). Volgens mij wordt die cassette ook opnieuw uitgebracht (bij Mute).

Hier een aantal reissues/remasters die ik toch wel moest hebben, in willekeurige volgorde (ofschoon ik het meeste al in een ander format in bezit heb) (UPDATE: A Certain Ratio inmiddels ook binnengekomen):

A Certain Ratio—The Graveyard & The Ballroom

A Certain Ratio—To Each

Sigtryggur Berg Sigmarsson—Sun of Late Afternoon (CD; origineel uit 2013 op cassette)

B12—Electro Soma I + II (2CD) met een volledig extra disc, dus natuurlijk.

Deathprod—Treetop Drive/Morals & Dogma/Imaginary Songs from Tristan da Cunha (3xLP) al in de bekende box op cd, maar voor nog meer bas en dynamiek, toch ook maar op vinyl. Dark ambient meesterwerken, vanzelfsprekend (vergeet ook niet het nog steeds actieve en briljante Supersilent, Helge Stens andere formatie).

Sun Ra—The Magic City (CD) fijne remaster van een murky werkje. Mijn oude reissue vinyl was warped, dus dit moest. Een van de beste Sun Ra’s natuurlijk.

Disco Inferno—In Debt (2xLP) mijn oorspronkelijke cd (uit 1991) lijdt aan het beruchte disc rot (vanwege persing bij het Engelse PDO); hij speelt nog aardig, maar voordat je het weet, niet meer, dus maar meteen opnieuw op zowel CD als LP aangeschaft. In Debt is een must voor een beetje liefhebber van Engelse gitaarpop: veel Joy Division, veel Durutti Column, en natuurlijk veel Martin Hannett.

 

Ramleh—A Return to Slavery/Hand of Glory (LP) verschenen in 1983, toen heruitgegeven op een 3cd comp  We Created It, Let’s Take it Over (het format waarin ik de plaat in kwestie in bezit heb), en dan nu een puike remaster op vinyl, met op de B-kant de EP Hand of Glory. Power electronics forever!

Chris Watson—The Weather Report (CD) eindelijk weer op CD, zodat ik mijn CDr kan wegknikkeren. Meesterwerk in het field recording genre!

Hüsker Dü—Savage Young Dü (3xCD) nu al vermaarde box vroege Hüskers, met een volledig nieuwe Landspeed Record set. Een van de weinige hardcore platen die ik nog wel eens voor m’n plezier op zet. 

Le Forte Four—Bikini Tennis Shoes (LP) ik heb ‘m op cd in The Lowest Form of Music box van LAFMS, al weer 20 jaar oud, maar leuk dat ie ook weer op vinyl verschenen is.

Soundgarden—Ultramega OK (CD) and last, but not least, al was het alleen maar om het nummer Beyond the Wheel, en de volledig nieuwe mix van de plaat. En natuurlijk ter ere van wijlen Chris Cornell!